IMG-LOGO

Световен ден за защита на околната среда

05.06.2022

5 юни – Световен ден за защита на околната среда

За пръв път този ден е отбелязан през 1972г. на 5 юни, когато е първият ден на работа на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда. В своята работа Общото събрание призовава държавите и организациите членки в ООН всяка година да провеждат мероприятия, стимулиращи и потвърждаващи стремежа им да опазват околната среда.

Преди всичко, Световният ден за защита на околната среда е ден, в който да си напомним, че екологичните промени не са въпрос на личен избор, a всеки трябва да полага грижи за възстановяване и поддържане на екологично равновесие. Това може да се постигне и с нещо малко – организиране на велосипедни походи, засаждане на дръвчета, организиране на кампании за почистване и рециклиране.

Всяка година денят се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър, належащ проблем.

Тази година, ние от „Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД акцентираме на идеята за използване на продукти за многократна употреба.

През месец юни, за клиентите и партньорите на дружеството сме подготвили подарък- чантичка за многократна употреба от естествен материал. Те ще заместят за дълъг период продуктите за еднократна употреба, които са с кратък полезен живот – седмица, ден или дори час.

За информация – за разграждането на найлоновите торбички са нужни 400 години.

Защото всичко е в нашите ръце!


Снимки: